ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

Naš klijent, privatna osoba, poželio je iz svog unutarnjeg bazena gledati noćno nebo. Mi smo mu omogućili da ispuni tu želju i majstori su postavili ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA prema našim izračunima i savjetima.

 

ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

 

Zvjezdano nebo je proizvod koji oponaša zvijezde na stropu u kućama, apartmanima, hotelima, restoranima, SPA i mnogim drugim prostorijama. Vrlo je popularan u dizajnu interijera. Zvjezdano nebo čini skup optičkih vlakana u snopu (ili snopovima)  koja blistaju s kraja (endlight) i pravilno odabranim svjetlosnim generatorom. Svojim početkom nalaze se u otvoru svjetlosnog generatora, dok drugim krajem prolaze kroz izbušene rupe u stropu. Kada pokrenete izvor svjetla, vlakna svijetle na kraju, podsjećajući vas na stvarno noćno nebo, pa tako i kod ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA.

Sastav ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

Zvjezdano nebo čine snopovi optičkih vlakana  + svjetlosni generator. Može se dodatno proširiti kristalima koji razlijevaju svjetlost.

Prednosti ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

  • nedostatak električne energije u mjestu rasvjete – vlakna samo prenose svjetlost za osvjetljavanje zadane točke. Izvor svjetla može se nalaziti na nekoliko metara od osvijetljenih objekata ili mjesta. Optički sustavi su najsigurniji način za osvjetljenje, npr. fontane, bazene, kupke, parne saune ili tuševe,
  • potpuno su fleksibilni , a njihov kut savijanja uglavnom ovisi o promjeru optičkog vlakna,
  • sva optička vlakna su prozirna i kada nisu osvijetljena, praktički su nevidljiva,
  • mogu se rezati na bilo koju duljinu . Za male promjere 5 mm najbolje je koristiti termalni nož,
  • male dimenzije znače da zahvaljujući optičkim vlaknima možemo donijeti svjetlo do teško dostupnih mjesta.
  • Ispravno instalirana i osigurana služit će mnogo godina. Svjetlosni efekt i duljina svjetla (život) uistinu ovise o korištenom izvoru svjetla,
  • nema topline na mjestu osvjetljenja –ne prenose toplinu na mjesto osvjetljenja. Nema više vrućih vitrina i nema više opeklina od pregrijanih svjetiljki ili pribora! Ako želite osvijetliti svjetlosno osjetljive predmete, kao što su hrana, cvijeće, kozmetika ili umjetnine, dobiti ćete fokusirano svjetlo bez nepotrebne topline i oštećenja uzrokovanih ovom toplinom,
  • nema UV zračenja na mjestu osvjetljenja – ona ne prenose štetne UV zrake na mjesto osvjetljenja. Zbog toga ih veliki svjetski muzeji često koriste za osvjetljavanje drevnih blaga jer pružaju blago svjetlo koje je prikladno za osvjetljavanje osjetljivih i vrijednih predmeta.

Montaža ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

Zvjezdano nebo može se montirati u karton, drvo ili strop. Montažu može izvesti jedna osoba. Prije toga najbolje je nacrtati olovkom na stropu mjesta gdje želimo staviti zvijezde. Zatim izbušite rupe i povucite krajeve optičkih vlakana sa stropa. Optička vlakna na stropnoj strani treba nalijepiti ljepilom ili npr. silikonom. Sakupljamo ih u snop i stavljamo ih u svjetlosni generator.

više možete pogledati na linku prikaz montaže zvjezdanog neba direktno na stropu

 

Montaža na gotovi strop – paneli

U ovom slučaju, najbolje rješenje je izraditi gotovu kazetu od pleksiglas ploče a optička vlakna spojiti na izvor svjetlosti – svjetlosni generator. Konstrukcija kazete omogućuje da se ona lako može suspendirati, npr. s kukom. Ograničenja u ovom slučaju su dimenzije kazete s optičkim vlaknima.

Različiti učinci

Ako želite postići različite učinke svjetlosti zvijezda na stropu, to  možete učiniti na nekoliko načina. Najjednostavnije je kupiti  optička vlakna s različitim promjerima. Sljedeće može biti upotreba različitih svjetlosnih generatora: s treperavim zvijezdama, uz učinak galaksije ili jednobojnog generatora i RGB (s mnogo boja) ili opet uz korištenje staklenih kristala. A najjeftiniji način je vlakna ispravno rezati  tijekom montaže. Dovoljno ih je rezati pod različitim kutovima, što također ostavlja dojam različitih veličina i sjajnih zvijezda.

Odabir  svjetlosnog generatora ZVJEZDANO NEBO IZNAD BAZENA

Generator svjetla ovisi o snopu optičkih vlakana koji želite, tj. o veličini snopa, promjerima optičkih vlakana i dužini. Generator bi trebao biti odabran prema učinku koji želite postići. Neki generatori se koriste za setove sa samo bijelom rasvjetom, a drugi s višebojnim osvjetljenjem. Postoje i generatori s efektom treperenja zvijezda ili galaksije, koji stvaraju animirane prijelaze svjetlosti. Najbolje nam je vjerovati. Recite nam kakav svjetlosni efekt želite na kojoj površini želite montirati zvjezdano nebo, a mi ćemo odabrati pravi LED generator.

Instalacija u sauni?

Saune zahtijevaju optička vlakna druge vrste, kao što je PMMA u crnoj PVC oblozi ili staklenim vlaknima. Takva optička vlakna izdržavaju visoke temperature koje prevladavaju u saunama i ne ometa ih vlaga. Međutim, svjetlosni generator stavite dalje od saune na suho mjesto.

Ponuda

Nudimo vam setove stvorene za bilo koju stropnu površinu. Dobiti ćete komplet spreman za jednostavnu montažu: optička vlakna i LED izvor svjetla (svjetlosni generator) i tako ćete postići zvjezdano nebo sa željenim učinkom – sami odabirete boju svjetla i učinak koji želite postići, a uz to štedite energiju – koristimo samo energetski učinkovite LED svjetlosne generatore.

×

Pozdrav!

Kliknite na kontakt ako želite razgovarati s našom podrškom putem WhatsApp.

× Kako vam možemo pomoći?