LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREĐENJE

LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREĐENJE

LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREDENJE

LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREDENJE

Svaki interijer i eksterijer prilikom svog uređenja mogu se, ovisno o osvjetljenju, definirati kao intimni, romantični, temperamentni, svečani ili pak raskošni. Kako bi se postigao maksimalni efekt uz minimalnu potrošnju energije, za osvjetljenje je najbolje koristiti led rasvjetu.

U takvoj vrsti rasvjete danas sve više mjesta zauzimaju led trake. To su zapravo male žarulje ravnomjerno raspoređene u plastičnoj cijevi ili na traci, koje imaju široku primjenu u interijerima, ali i u eksterijerima.

Led trake mogu biti idealno rješenje za sve prostore i imaju dekorativnu i svjetlosnu namjenu, kao i namjenu istaknuti određeni dio prostora.

LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREDENJE

– LED FLEKSIBILNE TRAKE  I LED NEON TRAKE
LED strip svjetla, također poznato kao LED vrpce svjetla ili LED Trake, su tanke trake od fleksibilne tiskane pločice s više led čipova povezanih u nizu na svakoj roli. LED trake su uistinu nevjerojatan proizvod i može se koristiti u gotovo bilo koju aplikaciju zahvaljujući njihovom tankom dizajnu, fleksibilne konture i sposobnost da mijenja dužine ovisno o potrebi projekta.

Led trake  najčešće tražimo Vodootporne i one koje nemaju zaštitu (Stupanj IP-zaštite označava se dvoznamenkastim brojem (npr. IP 65), gdje prva znamenka određuje stupanj zaštite od krutih mehaničkih tijela, prašine, odnosno od dodira osoba s opasnim dijelovima (dijelovi u vrtnji ili dijelovi pod naponom), dok druga određuje stupanj zaštite od štetnog djelovanja vode i/ili tekućine.) te se radi toga mogu postavljati u bilo koji ambijent ( bazene, zgrade, pločnike, kuhinjske elemente, ormare, itd).

Sustav ocjenjivanja koji određuje sposobnost proizvoda da može raditi u različitim okruženjima, IP je akronim “Ingress Protection” ili “Zaštita pri ulazu”. To je mjerenje zaštite koju će predmet imati protiv čvrstih predmeta (prašina, pijeska, prljavštine itd.) i tekućina. IP ocjena se sastoji od 2 broja. Prvi se broj odnosi na zaštitu od čvrstih predmeta (prašina,prljavština itd.), dok se drugi odnosi na zaštitu od tekućina.

led trake za vanjsko i unutarnje uredenje 1

led trake za vanjsko i unutarnje uredenje 1

led trake za vanjsko i unutarnje uredenje 1

 

LED trake su dostupne u različitim bojama, uključujući pojedinačne: bijela, topla bijela, hladna bijela, crvena, zelena, plava, i jantar, kao i promjena boja (RGB) i digitalna RGB led traka.

Temperatura uzajamno vezanih boja (engl. correlated color temperature – CCT) je mjera bjeline izvora svjetlosti, u usporedbi s crnim tijelom.

LED trake se mogu proizvesti tako da emitiraju različite pojedinačne boje i imaju mogućnosti mijenjanja boja. Boja svjetlosti može se kvalificirati s obzirom na temperaturu boje. Bijelo svjetlo mjereno je u Kelvinima (K). Većina bijele svjetlosti pada u spektru između 1800K i 6500K. Pri vrijednosti 3000K i niže, svjetlo je znatno toplije. Na drugom kraju spektra, kada se približavamo 6500K, svjetla imaju hladniji ton.

boja svjetla

boja svjetla

 

LED TRAKE ZA VANJSKO I UNUTARNJE UREDENJE

mogu se kontrolirati RGB kontrolerima ili DMX sustavima.

Napomena: Digitalni moduli zahtijevaju kontrolu putem specijaliziranog digitalnog kontrolera ili dekodiranje  digitalnim DMX dekoderom, kada se koristi s DMX sustavom..