LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V

LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V

Najupečatljivija rasvjeta bazena led rasvjetom oživljava vašu vodu prekrasnim bojama i očaravajućim svjetlosnim emisijama. Neka naša kolekcija LED rasvjetnih sustava vodi do ugodnog iskustva u bazenu i u vašem dvorištu.

Naša LED svjetla stvaraju veći efekt s manje potrošnje električne energije, za razliku od standardnih staromodnih svjetiljki. Naša rješenja rasvjete otvaraju novi spektar mogućnosti noćnog bazena kroz prizmu boja. Daljinski upravljajte rasvjetom bazena putem pametnog telefona.

Bilo da planirate zabavu uz bazen u dvorištu za prijatelje i obitelj ili više volite spokojan osjećaj mirnog bazena, imamo rješenja samo za vas.

Podignite svoje iskustvo u bazenu na sljedeću razinu s povezanim, učinkovitim, kvalitetnim proizvodima kako biste se mogli uživiti u čarobne trenutke ispunjene čudima pored svog bazena, dajući vam vremena – i bezbrižnost – da ih kreirate.

Uljepšajte svoj bazen u dvorištu kreativnom upotrebom svjetala za bazen. Nudimo niz opcija osvjetljenja bazena od jednobojnih LED svjetala do višebojnih rasvjeta.

Prednosti nadogradnje svjetala za bazen teško je zanemariti: ne samo da će se izgled vašeg bazena poboljšati čineći iskustvo ugodnijim, već ćete uštedjeti na struji i poboljšati sigurnost.

Poboljšajte svoje iskustvo u bazenu s rasvjetom stvaranjem ambijenta dvorišta koji je jedinstven za vas. Izmijenite svoje okruženje tako da odgovara vašem ukusu i raspoloženju, stvarajući raj koji se proteže daleko izvan vašeg bazena. Očarajte svoja osjetila, vid, zvuk i dodir.

CJELOKUPNU PONUDU POGLEDAJTE NA LINKU

LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V  – tradicionalna ili LED?

Broj ugrađenih izvora svjetlosti ovisi o površini bazena, njegovoj namjeni i potrebnoj veličini svjetlosnog snopa. Udaljenost osvjetljenja određena je krivuljom svjetlosnog snopa, koja je različita za svaku vrstu žarulje.

LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V radi samo s pravim transformatorima . Pravilno odabrani određuju kvalitetu rasvjete i životni vijek žarulje. Pad napona od 1 V uzrokuje drastično smanjenje količine svjetlosti, npr. lampa od 300 W emitira 6000 lm / h pri 12 V, a samo 4300 lm / h pri 11 V. S LED žaruljama od 12 V, padovi napona brzo skraćuju vijek trajanja žarulje.

Postoji nekoliko vrsta rasvjete: tradicionalna halogena 300W, te moderna LED rasvjeta. Vrijedi ići u korak s vremenom i birati svjetiljke s LED žaruljama. Imaju najveću učinkovitost, odnosno omjer emitirane svjetlosne snage i utrošene električne energije, što je oko 25% za LED diode, 7% za halogene i oko 3% za obične žarulje.

LED rasvjeta također ima najveću svjetlosnu učinkovitost, koja je određena omjerom emitiranog svjetlosnog toka i potrošene električne energije, izražene u jedinici lm/W (lumen/watt). Za LED diode iznosi jednu boju: cca 100 lm/W, obična žarulja: 10 do 15 lm/W, halogena: 15-20 lm/W, fluorescentna svjetiljka: cca 60 lm/W.

Odabir LED rasvjete je investicija koja se isplati u vrlo niskim troškovima rada, koji uključuju: nisku potrošnju energije, bez servisa, bez česte kupnje novih žarulja.

LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V  – kako odabrati?

Za postizanje dobrog podvodnog osvjetljenja, koje vam omogućuje ronjenje i snimanje fotoaparatom pod vodom, potrebno je koristiti sljedeće vrijednosti:

Preporuča se ugradnja jedne svjetiljke na svakih 25-35 m² vodene površine. Za duboke bazene treba koristiti jednu lampu na svakih 30-40m³ volumena vode.

Standardna žarulja: cca 20-25 W / m2 vodene površine, 400-500 lm / m2
LED: cca 1-5 W / m2 vodene površine, 100-500 lm / m2
RGB LED: cca 2-7 W / m2 površina vode, 100-500 lm / m²

Za privatne bazene koriste se niže vrijednosti. Za svjetiljku su dati snaga [W] i fluks [lm].

Formula za izračun potrebnog broja svjetiljki: površina vode u m² x broj lm po 1m² / tok svjetiljke u lumenima.
Primjer: bazen s površinom 96 m², broj lm po 1m2 = 300 lm / m², veličina toka svjetiljke 7200 lm.
96 x 300/7200 = 4 svjetiljke.

Presjek kabela na svjetiljkama određuje ovlašteni električar.

Pretvorite svoj bazen, vodoskok, fontanu ili ribnjak u primamljivo mjesto za Vas i Vaše goste u večernjim satima. Podvodna led rasvjeta za bazene ima bezbroj mogućnost odabira boja svjetla, kao i efekta rasvjete. Podvodna LED RASVJETA ZA BAZENE 12V/24V za bazene i fontane dolazi sa 12V  transformatorom i višenamjenskim daljinskim upravljačem. Samo napon od 12V ili 24V znači da nema opasnosti od strujnog udara u bazenima, vodoskocima, fontanama ili ribnjaku.. Rasvjeta bazena dosta je složen postupak, prepustite izradu stručnjacima. Bazenska rasvjeta omogućava vam uživanje i u kasnim noćnim satima.