Profesionalne led trake 24V 8, 10, 12mm

62,11  (467,97 kn) 467,72  (3.524,04 kn) bez PDV-a

Profesionalne led trake 24V 8mm, 10mm,12mm

NAPON 24V DC /  CRI>95

Garancija 5 godina, 3 godine, 2 godine

Cijene VPC/kolut 5m – minimalna količina za narudžbu 2 koluta, isporuka za cca 10 radnih dana od uplate

Opis

Profesionalne led trake 24V 8mm, 10mm,12mm

Širok spektar primjene
Jedinstven dizajn
Jamstvo za istu kvalitetu
Visoki indeks reprodukcije boja > 95 RA
Dug vijek trajanja LED dioda (50 000h)

Garancija 5 godina, 3 godine, 2 godine

Svaki interijer i eksterijer prilikom svog uređenja mogu se, ovisno o osvjetljenju, definirati kao intimni, romantični, temperamentni, svečani ili pak raskošni. Kako bi se postigao maksimalni efekt uz minimalnu potrošnju energije, za osvjetljenje je najbolje koristiti led rasvjetu.

U takvoj vrsti rasvjete danas sve više mjesta zauzimaju led trake. To su zapravo male žarulje ravnomjerno raspoređene u plastičnoj cijevi ili na traci, koje imaju široku primjenu u interijerima, ali i u eksterijerima.

Led trake mogu biti idealno rješenje za sve prostore i imaju dekorativnu i svjetlosnu namjenu, kao i namjenu istaknuti određeni dio prostora.

Profesionalne led trake 24V 8mm, 10mm,12mm

su uistinu nevjerojatan proizvod i mogu se koristiti u gotovo bilo kojoj aplikaciji zahvaljujući njihovom tankom dizajnu, fleksibilne konture i sposobnost da mijenja dužine ovisno o potrebi projekta.

profesionalne led trake 24V

profesionalne led trake 24V

Sustav ocjenjivanja koji određuje sposobnost proizvoda da može raditi u različitim okruženjima, IP je akronim “Ingress Protection” ili “Zaštita pri ulazu”. To je mjerenje zaštite koju će predmet imati protiv čvrstih predmeta (prašina, pijeska, prljavštine itd.) i tekućina.

Stupanj IP-zaštite označava se dvoznamenkastim brojem (npr. IP 65).

Prva znamenka određuje stupanj zaštite od krutih mehaničkih tijela, prašine, odnosno od dodira osoba s opasnim dijelovima (dijelovi u vrtnji ili dijelovi pod naponom).

Druga znamenka određuje stupanj zaštite od štetnog djelovanja vode i/ili tekućine.) te se radi toga mogu postavljati u bilo koji ambijent ( bazene, zgrade, pločnike, kuhinjske elemente, ormare, itd).

PROFILI

profesionalne led trake 24V

Uobičajeno je da se LED trake pakiraju u kolutima po 5 m i na poleđini imaju samoljepivu traku.

Traku je potrebno ugraditi u metalni profil kako bi se toplina iz LED dioda prenijela u okolinu i na taj način osigurala dugovječnost trake, kako je i označeno na samom proizvodu.

POTROŠNJA ENERGIJE I LUMENI

watts lumens

profesionalne led trake 24V

Kod izbora LED traka moramo obratiti pozornost na slijedeće: napon, snaga, boja svjetla, duljina, lumeni, i razmak odnosno količina ledica po metru. LED trake s različitim količinama dioda po metru stvaraju različit doživljaj  rasvjete.

LED trake s gušćim rasporedom imaju ravnomjerniju svjetlost. To znači da ćete s manjim udaljenostima između dioda također manje vidjeti i praznine između svake LED diode. Ako su LED diode rjeđe, odnosno razmak između njih je veći, vidjeti ćete više „tamnih rupa“

Uobičajen broj dioda na traci po metru je 30, 60, 70, 120, 126, 228, 240…

 

Lumen je mjerenje svjetlosnog toka (svjetlosne snage) koju percipira ljudsko oko. Zbog rasvjete sa žarnom niti, svi smo navikli koristiti vate za mjerenje svjetline svjetlosti. Danas koristimo lumen. Lumen je najvažnija varijabla prilikom odabira LED svjetiljke koja vam je potrebna.

Lumen (simbol lm) je pravi alat za mjerenje snage koju daje rasvjetno tijelo, i to je broj koji biste trebali tražiti prilikom kupovine LED dioda. Lumenima  se mjeri ukupna vidljiva količina svjetla koju neki izvor svjetlosti daje u bilo kojem smjeru.

ŠTO ZNAČI CRI I ZAŠTO JE VAŽAN KOD IZBORA LED TRAKA

profesionalne led trake 24V

Ne možete razlikovati crne i plave čarape u ormaru? Možda vaš trenutni izvor rasvjete ima vrlo mali CRI! Nije sva svjetlost jednaka. Indeks usporedbe boja (CRI) je mjerenje kako boje izgledaju pod izvorom svjetlosti u usporedbi s sunčevom svjetlošću.

Indeks se mjeri od 0-100, a savršeno 100 indicira da boje pod izvorom svjetla izgledaju isto kao i pod prirodnim sunčevim svjetlom.  Ova ocjena pomaže mjerenjima u industriji rasvjete kako bi se prepoznalo prirodnost, nijanse, živost, preciznost naziva boja i sklad boja.

Visoka CRI rasvjeta jednako je vrijedna u kućnoj uporabi, jer može transformirati sobu naglašavajući pojedinosti dizajna i stvarajući ugodan, prirodni osjećaj.

– Svjetla s CRI mjerenjem većim od 80 smatraju se prihvatljivijom za većinu aplikacija.

– Svjetla s CRI mjerenjem većim od 90 općenito se smatraju “High CRI” svjetlima –

REZANJE TRAKE

profesionalne led trake 24V

profesionalne led trake 24V

LED traka se može rezati svakih nekoliko centimetara, uobičajeno je na svakih 5cm.  Na taj način možete sami dizajnirati svoju rasvjetu bez brige o potrebnoj količini prostora ili višku trake. Pazite da režete samo gdje je označeno, uobičajena oznaka su male škare.

SAVITLJIVOST

profesionalne led trake 24V

profesionalne led trake 24V

LED trake su fleksibilne i mogu se savijati vertikalno do 90 stupnjeva. To vam omogućuje da dodate svjetlo na mjesta za koja ste prethodno mislili da je  nemoguće.

Na tržištu postoje i varijante 3D fleksibilne trake; one se koriste na mjestima gdje je nužno potrebno često savijanje; koriste je profesionalci – profesionalne led trake 24V

 

Dodatne informacije

Širina trake

8mm, 10mm, 12mm

Boja svjetla

toplo bijela, neutralno bijela, hladno bijela, RGB, RGBWW, promjenljiva bijela 2700-6500K, toplo bijela cob, neutralno bijela cob, hladno bijela cob

IP zaštita

IP20, IP33, IP65, IP66, IP67, IP44

Ledica po metru

60, 72, 108, 120, 160, 192, 700

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.